Vuorossa olohuoneen ja keittiön muuttumisleikki

Laiskaa lauantaita kaikille! Tänään olisikin sitten vuorossa vanhan kämpän keittiön ja olohuoneen
muutos. Nyt on jopa muutama ennen kuva! 😀 Ajattelin että näistä vanhan asunnon kuvista saa
aika hyvän kuvan sisustustyylistäni. Kuten huomaa, vihreä ja oranssi ovat lempivärejäni, ja niitä
tullaan varmasti näkemään uudessakin kodissa. Missä muodossa, sen näkee sitten. 🙂 Mutta pidemmittä puheitta harvinaisten ennen-kuvien kimppuun.

 

 

 

 

Asunto on siis 1990 rakennettu ja sen ajan tyylinen. Puun käyttö sekä lattiassa että katossa pimensi asuntoa aikas paljon. Aluksi ajateltiin parketin hiomista mutta harmaa lattia oli vahvana takaraivossa ja muutenkin parketti täytyi poistaa koiran takia. Nää on näitä koiraihmisen valintoja. 😀  Onneksi keittiön runko oli hyvässä kunnossa joten siitä päädyimme vaihtamaan vain ovet. Välitilan laattojakaan ei tarvinnut poistaa kun rakastuin bauhausissa välitilalevyyn joka
liimattiin suoraan laattojen päälle. Näin säästyi paljon aikaa ja rahaa mutta keittiö sai aivan uuden ilmeen. Lattiaksi tuli harmaa lankkulaminaatti, ehdottomasti yksi lattiasuosikeistani!
Katto levytettiin mdf-paneelilla ja asunnon ilme kirkastui heti. Keittiöstä lähti vielä liesituuletin vaihtoon
ja vanha liesi vaihtui induktiolieteen, joka muuten on yksi parhaista keksinnöistä ikinä! Tällä hetkellä vuokrakämpässä on tosi hidas keraaminen liesi ja mä kärsin. Voi kuinka odotankaan sitä päivää kun pääsen uuteen taloon kokkaamaan nopealla induktioliedellä. Sitä odotellessa kirjoitetaas tämä juttu kuitenkin ensin loppuun. 😉 Keittiön tasoksi tuli harmaa laminaattitaso johon
upotettiin allas, seinät sudittiin valkoiseksi ja olohuone sai yhdelle seinälle tapetin. Siinä  aika lailla sitten olikin työläimmät vaiheet, jäljelle jäi se lemppari, eli sisustus. <3

 

 

 

 

Ruokailuryhmän yllä olevaa valaisinta tuli himoittua sellaiset viisi vuotta ja sitä onnen määrää
kun sen viimein sain. Valaistuksen ollessa yksi sisustamisen tärkeimmistä elementeistä, siihen
on hyvä panostaa. Ajaton ja laadukas valaisin kulkee mukana asunnosta toiseen, älä siis pihistä niiden kohdalla. 😉 Taulut ovat äitini, Raija Käpylän, maalaamia ja olin itsekkin yllättynyt miten täydellisesti
ne kruunasivat asunnon sisustuksen. Tv:n päällä olevan hyllyn mies nikkaroi piirtämäni kuvan perusteella. Kovin on kätevää kun on taitava tekijä taloudessa. 🙂 Mies tahtoi seinälle vihreän tapetin jossa olisi raitoja, sitä juuri oikeaa tapettia etsiessä nettiä tulikin sitten kahlattua läpi monta tuntia.
Viimein tapetti löytyi Briteistä, josta lähetettiin 20x20cm näytepala Keravalla olevaan sisustusliikkeeseen. Vaikka pala oli pieni niin molemmat olivat sitä mieltä että tämä se on. Hetkeäkään ei tarvinnut katua, tapetti ”eli” valon mukaan, raitojen välillä haalistuessa lähes näkymättömiin auringon valosta.  Valaistuksen ollessa heikompi raidat taas korostuivat. Tässäkin
kannattaa panostaa, vaikka tapetti olisi kallis sitä tarvitsee korosteseinään vain muutaman rullan
ja varmasti maksaa itsensä takaisin silmänilona. 😉

Huomenna vielä makuuhuone, pysykää kuulolla. 🙂

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.