Viime torstaina tuli betoniauto tontille ja päästiin harjoittelemaan anturantekoa. Harjoituksissa mukana olivat minä, mies, ja ystävämme Joonas, jonka apu oli korvaamatonta. Mies sihtaili betonia muottiin, minä mittailin laserilla korkoja ja käskytin Joonasta milloin lisäämään, milloin vähentämään betonia. Betoniauton lähdettyä mieskin tarttui lapioon, ja minä jatkoin komentelua. Työnjohto on ihan mun juttu! 😉 Ihan hyvä anturasta tuli, ei nyt ihan priima, mutta jos porukan kokemus on se että kaksi on nähnyt livenä kun anturaa valetaan ja allekirjoittanut telkkarissa, niin hyvin meni. 😀

Lisäilin vielä edellisiltana poikkiraudoituksia.

 

Valun jälkeen

 

Valumuotti tehtiin harkoista

 

Pilarit valettiin myös

Viikonloppuna päästiinkin sitten muuraamaan sokkelia. Koska anturamuotti tehtiin harkoista, ei enää tarvinnut kannella harkkoja, vaan nostella vain paikoilleen. Jostain kumman syystä löysin tällä kertaa itseni lapion varresta. Tonnin säkki tuli heiteltyä betonimyllyyn muurauslaastia viikonlopun aikana, nyt on kauhean kokoinen haba. 😀 Tein siis ns. kuraa, ja mies muurasi. Apurina miehellä oli kummipoikani Niko, joka jelppasi myös minua kuskaamalla kottikärryjä edestakaisin betonimyllyn ja sokkelin väliä. Siinä on kyllä reipas poika! <3 Kaksi täyttä kierrosta saatiin tehtyä ja kolmatta aloitettua. Vielä kolmas kierros loppuun ja yksi kerros päälle, ja talon sokkeli on valmis. Sitten vielä talli mutta se on jo aika lailla pienempi homma. Viikonloppuna oli mahtava ilma puuhailla, aurinko paistoi ja lämmitti mutta ikävä kyllä poltti myös. Nyt on niska palanut pahasti ja naama ja kädet hieman. Tuli taas pikku muistutus aurinkorasvan käytön tarpeellisuudesta tälläiselle albiinolle. Otin opiksi. 😉

Meikän työpiste
Mylly tuli tutuksi 🙂

 

Ensimmäinen harkkokerros

Onhan siinä vielä hieman tehtävää mutta eipä tarvi miettiä miten käyttää vapaa-aika. 😉 Tara on ollut menossa mukana myös, muutaman kerran on lähtenyt jäniksen perään, mutta muuten pysynyt mallikkaasti tontilla.

Varjossa

 

Ja välillä aurinkoa. Rankkaa tuon koiran elämä. 😀

Nyt alkaa hieman taivas selkenee täällä landella joten raksalle kävi kutsu. Ihanaa viikkoa kaikille! 🙂