Niin vaan ovat hommat edenneet siihen pisteeseen että viikon päästä tulee talo tontille! Sitä ennen pitää vielä vetää lattialämmitysputket ja maanantaina tulee lattiavalu. Tuntuu et olisi ( ja ollaankin ) tehnyt ihan järkyttävän määrän duunia, ja mitään ei olisi silti tehnyt. Tää alkuvaihe ei kyllä ole kovin mieltäylentävä. 😀 Mutta enää viikko ja sitten on näkyvää jo vähän enemmänkin. Juhannuksena otettiin kunnon irtiotto raksaamisesta ja mökkeiltiin 3 päivää. Teki kyllä todella hyvää saada välillä muutakin puhuttavaa kuin raksa, ja ystäviä oli aivan mahtava nähdä. <3. Kokoajan potee huonoa omatuntoa kun on jäänyt yhteydenpito ystäviin todella vähälle, mutta kun aika ei vaan tunnu riittävän edes kämpän siivoukseen tai koiran lenkitykseen. Onneksi se lenkittää itsensä hienosti tontilla jänisten perässä. 😉 Mutta aika aikaansa kutakin, talon valmistumisen jälkeen ehtii sitten taas elää muutakin elämää.

Paljon on tullut pohdittua jostain syystä pihaa vaikka en todellakaan ole mikään viherpeukalo, lähinnä tapan kaiken vihreän ja hyvinkin nopealla aikataululla. 😀 No raksaaminen näköjään muuttaa ihmistä monessakin suhteessa, ja nyt ollaan nenä kiinni netissä etsimässä pensasaitoja. Etupihalle ja naapurin puoleiselle sivulle tulee koristearoniaa ja takapihan naapurin puolelle isotuomipihlajaa. Sovittiin maaurakoitsijan kanssa, että tulevat vielä ennen syksyä kaivamaan ojat tontin laidoille ja täyttävät ne mullalla, helpottaa kummasti istutusurakkaa.

Aronia kevät/kesä

 

Aronia syksyllä
Isotuomipihlaja kesällä..

 

..ja syksyn väreissä

 

Pensaat ovat aivan mahtavan näköisiä syksyllä ja lisäksi kasvavat nopeasti ja tuuheiksi. Netistä olen lukenut miten monella linnut syövät noita aronian mustia marjoja,  ja sievästi sanottuna kakkivat terassit ja muut. Tämä vähän epäilytti mutta onneksi minulla on koira joka vihaa lintuja joten lasken sen varaan että Tara kyllä ajattaa harakat pois. En meinaan ihan hirveästi viitsi laskea sen varaan että olen ekana siellä niitä itse poimimassa. 😉
Talon täytön yhteydessä kaivurikuski siirsi räjäytetystä kivestä irronneen lohkareen takapihalle ja siitä tuleekin kiva penkki. Kaivatin vielä molemmin puolin kiveä kuopat joihin istutan rautatieomenapuut syksymmällä. Talon sivulta löytyi vielä yksi iso kivi joka ei onneksi ole tiellä joten se sai jäädä iloksemme. Tästä pihasta tulisi kunnon kivenpyörittäjien piha jos saisin yksin päättää. 😀
Siirreetty lohkare ja montut omenapuita varten.

 

 

Jäi sitä etupihan kiveä vielä ihan kiitettävästi. 🙂

 

Tällä seinämälle olisi kiva jonkinlainen vesiputous.

 

Talon sivulta löytynyt kivi.
Rautatieomenapuu kasvattaa ihanat riippuvat oksat.
Tälläistä ehtinyt suunnittelemaan tässä vaiheessa, sormet syyhyäisi jo toteuttamaan. 🙂
HUOM!
Huomasin laittaneeni valokuvausarvonnan päättymispäiväksi 30.7. mutta arvonta päättyy siis kesäkuun viimeinen päivä eli 30.6! Jos et ole vielä osallistunut niin nyt mukaan! Jostain syystä kommentointi ei kaikilta onnistu blogiin, jos näin on, kommentoi facebookin puolelle. 🙂
Aurinkoisia päiviä kaikille Suomen suveen! <3