Testissä Quick brush- painesivellin

Käytiin perjantaina hakemassa Toijalan Värikaupasta ulkomaalit ja muuta härpäkettä talon maalaamiseen. Täytyy sanoa että taas löytyi Toijalasta liike, jossa asiakaspalvelu täyden kympin arvoista. Ulkomaalien sekoittumista odotellessa tuli hieman silmäiltyä muutakin valikoimaa, ja täältä ne täytyy sisäpintojenkin maalit hakea. Lähtöä tehdessä iski silmään kummallisen näköinen vekoitin, jonka myyjä esitteli painesiveltimeksi. Innostuin kyseisestä laitteesta aika lailla ja sainkin sen koekäyttöön. Seuraavana hieman kokemuksiani laitteesta:

Pakkaus sisältää käyttöohjeet, säiliön johon maali laitetaan, osan jolla paine pumpataan säiliöön, letkun, ”pistoolin” letkun päähän, ja siihen kiinnitettävän siveltimen. Lisäksi pakkauksessa on hihnat joilla säiliön saa repun tavoin laitettua selkään. Itse laitoin säiliöön maalia kolme litraa, max. määrä on 4 litraa. Tuo kolme litraa oli aika ylimitoitettu koska maalasimme lauantaina vain talon päädyn alalaudat.

Ohjeet olivat todella selkeät ja hyvät.

Talo maalattiin Tikkurilan pikateholla, alalaudat Teknoksen maalilla.

 Mieheltä laitoksen kokoaminen sujui ihan ilman ohjeitakin mutta itse vilkaisin ohjekirjaa, ja sen avulla kokoaminen onnistuu aivan varmasti, ohjeet olivat selkeät ja kuviakin löytyi. 😉

Säiliössä on tarpeeksi painetta kun sivussa olevasta venttiiistä näkyy punainen alaosa.

Mukana oli kertakäyttösuppilo maalin kaatamiseen.

Ensimmäisenä laitteen kanssa kipusi korkeuksiin mies, itse kun en ihan harjakorkeuteen uskaltanut. Miehen huomiot olivat seuraavat: Letku liian pitkä tikkailla ollessa, jäi kantapäiden alle ja oli tiellä. Liipaisimen kanssa saa olla varovainen, maalia tulee helposti liikaa. Maalaus sujui laitteella mutta mies on enemmän perinteisen tyylin kannattaja.

Sitten olinkin minä kokeiluvuorossa. Ensimmäinen yritys oli katastrofi. Maalia tippui aivan julmetusti eikä hommasta tullut mitään. Niinpä tulin takaisin maankamaralle ja päätin hieman harjoitella liipaisimen käyttöä ennen yläilmoihin palaamista. Harjoitellessa tuli hyvin liipaisimen kanssa tutuksi ja homma alkoi sujumaan. Eipä siis muuta kuin takaisin tikkaille ja uusi yritys.

Harjoitusta maankamaralla.

Toisella kertaa homma alkoikin jo sujumaan ja maaliroiskeet olivat historiaa. Laitteella sai levitettyä neljä viivaa maalia jotka sitten vain tasoitti siveltimellä. Yhtään ei enää tippunut maalia maahan eikä allekirjoittaneen päälle. Vielä kun hoksasin laittaa säiliön selästä roikkumasta tikkaisiin kiinni, alkoi homma rullaamaan oikein näppärästi. Ylöspäin työskentely ei vaan ole koskaan ollut se mun juttu, joten levätä piti aika usein lihasten kipeytyessä todella nopeasti. Mielestäni laite oli varsin näppärä ylöspäin työskennellessä kunhan vain oli liipaisinherkkyys kunnossa. 🙂

Seuraavana päivänä testissä olikin sitten vaakapinta kun oli vuorossa seinien maalaus. Laitoin tälläkin kertaa maalia kolme litraa koska pintaa oli paljon enemmän. Ystäväni maalasi ylhäällä telineillä ja minä alapuolella. Säiliö kulki näppärästi mukana maassa eikä sen kaataminen vahingossa haitannut, säiliö kun on tiivis. Vaakapinnan maalaus sujui oikein hyvin, pistoolista saa hyvän otteen ja vasemmallakin kädellä maalaaminen onnistui hyvin. Kokeilin välillä perinteistäkin maalaustyyliä, mutta siveltimen dippaaminen maalikippoon alkoi pian kyllästyttämään. Myös laitteen pistooli oli käteen jotenkin parempi, käsi kipeytyi nopeammin tavallisella siveltimellä. ( Ranteissani on ollut häikkää jo jonkin aikaa, joten jotkin toimet kipeyttävät kädet nopeastikin.)

Lopuksi vielä yhteenveto Quick Brushista:

Plussat:
Pistoolista saa hyvän otteen, maalaus onnistuu hyvin myös vasemmalla kädellä.
Ei tarvitse dipata maalikippoon, painaa vain liipaisimesta.
Ei roiskeita/ valumia

Miinukset:
Johto liian pitkä tikkailla työskennellessä, toisaalta taas pitkä johto kätevä maantasalla.
Liipaisin aikas herkkä, kannattaa harjoitella ensin laudanpätkillä.
Pesu vie hieman enemmän aikaa.

Kaltaiselleni amatöörille laite sopi varsin hyvin ja varmasti tulee käyttöön taas keväällä toista kerrosta maalatessa. Nyt on sitten talo maalattu, iso kiitos apuna olleille Salelle, Meselle ja Marjolle, onni on ihanat ystävät! <3

Maalina Tikkurilan pikateho, sävy NCS S4000-N 

Vinkkinä kaikille talon maalausta aikoville ja väriä pohtiville: Kannattaa katsella taloja hieman sillä silmällä ja jos itseä miellyttävä talonväritys löytyy, mennä vaan rohkeasti soittamaan ovikelloa ja kysymään värikoodia. Niin minäkin tein joten säästyimme ikäviltä yllätyksiltä koska sävyä oli katseltu jo eri vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoihin. Ihanaa että talo on maalattu, seuraavaksi ikkunanpielien ja nurkkalautojen kimppuun. 🙂

Postaus yhteistyössä Toijalan Värikaupan kanssa.

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.