Eräänä päivänä kauan sitten mieheni valaisi minua lattialaattojen ihmeellisestä maailmasta. Olin aina ihmetellyt miksi lattiat ovat 10×10 laattaa, kun isoja laattoja on tarjolla vaikka kuinka. No vastaushan oli kaadot. Jos ja kun kaadot täytyy ohjata huoneen keskelle, on isojen laattojen käyttö lähes mahdotonta. Niinpä aloin heti etsimään netistä vaihtoehtoa, koska minähän haluan isot laatat! Netin syövereistä löytyikin unidrainin linjalattiakaivo. Kaivo tulee seinän viereen, mikä mahdollistaa kaadot vain yhteen suuntaan, ja näin ollen isojen laattojen käytön.

 

Kehyksiä on monia erilaisia, itse halusin kehyksen jonka kansi tulee samasta laatasta kuin lattiassa, näin kaivosta jää näkyville vain 6mm reunoista. Kaivoja on eri pituisia, meille tulee 1200mm pitkä kaivo kahden suihkun keskelle.

Unidrain valmispaketti ( Kuvat www.unidrain.fi )

Ennen valua tarvitaan lattiakaivokaluste ja viemärikaivo. Lattiakaivokalusteessa on lippa joka tulee seinään kiinni, tämä takaa täyden vesitiiviyden.

 

Kaivo tulee normaalisti kiinni putkistoon, ja kaluste tulee kaivon päälle. Tässä vaiheessa kaivo tulee laittaa suoraan ja oikeaan korkoon.

Koska seiniä ei vielä ole, mies teki styroksista valustopparit, mikä helpotti lattiamiesten työtä.

 

Kalusteen suojaksi laitettiin teippiä.

 

Suora kaato seinään päin.

Unidrainin asentamisesta löytyy netistä aika vähän tietoa, joten mies joutui hieman pähkäilemään miten kaivon asentamisen toteuttaa. Tyylejä on varmaankin monia, mutta toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä muillekin jotka seinänvieruskaivoa halajavat. 🙂
Unidrain on tavallista lattiakaivoa aika paljonkin kalliimpi, hinta koko paketilla pyörii siinä 500-600€ tienoilla, riippuen kehyksestä ja kaivon pituudesta. Itse olin valmis tinkimään sisustusrahasta jotta tämän ratkaisun sain, eipä sitten kaduta jälkeenpäin että olisi pitänyt laittaa se unidrain. 😉 Lisää unidrain kaivoista voi katsoa täältä.