Ennakkovilkaisu Our House- lähiöfestivaaliin

Parin päivän päästä Vantaalla alkaa kaikkien aikojen ensimäinen lähiöfestivaali. Suomessahan on runsaasti noita 70- luvulla rakennettuja betonilaatikoita, joissa todella moni on asunut jossain vaiheessa elämäänsä. Itse tuli muutettua 18- kesäisenä ensimmäiseen omaan kotiin joka oli malliesimerkki lähiöstä. Punainen kylppärin lattia, kellastuneet seinät ja pinttynyt tupakansavu, ne tulevat ensimmäisenä mieleen. Pienen muistelun jälkeen mieleen palaa myös ihanat naapurit, talon takana ollut pikkumetsä ja mainiot kulkuyhteydet. Siinä ei paljoa kellastuneet seinät enää haitanneet kun oli oma tupa ja oma lupa. Lähiöfestivaalin tarkoituksena on kiinnittää huomio lähiöiden tulevaisuuteen, ja siihen kuinka väreillä ja pienellä vaivalla pystyy vaikuttamaan asuntojen ilmeeseen ja viihtyvyyteen. Lähiöfestivaalit ovat mielestäni aivan mahtava idea, lähiöistä kun aina puhutaan hyvin negatiiviseen sävyyn. Hienoa että katsotaan jotain niin tavallista aivan uudesta näkökulmasta ja nähdään kaunista siellä missä moni ei näe.

Kaikki kuvissa esiintyvät kalusteet ovat kierrätettyjä ja tuunattu uuteen uskoon.  Asetelmat on toteuttanut Tikkurila, yksi festivaalin pääyhteistyökumppaneista. Ilokseni pääsimme näkemään kuinka tehdään kuvissa olevat hieman erilaiset maalipinnat, niiden teosta tulee oma postauksensa myöhemmin. 🙂

Parvekkeen lattia on pinnoitettu ja seinät maalattu

Seinän pinta on toteutettu silkkipaperin avulla.

Yksinkertaisen kaunista

Laatikot ovat olleet alunperin ruskeita..

..hieman maalia ja kumikampa ja voila!

Keittiön kaapinovet on maalattu pohjamaalin lisäksi kaksi kertaa.

Hieman on erilainen ilme kaapeissa käsittelyn jälkeen

Keittiön tason yläpuolella ollut maali on sävytetty seinän tapettiin täydellisesti sopivaksi
ja sillä voi maalata myös huonekaluja. 

Duett- kirjasta löytyy tapetteja ja niihin sävytetyt maalisävyt. Voiko olla enää helpompaa? 😀

Maalatut kaapinovet ovat kuin uudet

Uutena itselle tuli että liitutaulumaalia saa minkä värisenä vain. :O

Mielestäni parhaiten lähiöfestivaalin tiivistää tämä seinässä lukenut lause:

Lisää lähiöfestivaalista täältä. Luvassa paljon mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa, suosittelen. 🙂

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.