Mitkäs hanat ja suihkut laitetaan?

Koska vesi on tunnetusti vanhin voitehista niin suihkussahan voisi helposti hengailla tunninkin päivässä, käsiäkin täytyy olla pesemässä vähän väliä ja keittiössäkin pitäisi jokin hana olla. Niinpä suuntasin katseeni hanoihin ja suihkuihin. Monelta putkarilta olen kuullut Hansgrohen olevan nykyään se ykkönen hinta- ja laatusuhteelta, joten ei muuta kuin perehtymään heidän tarjontaan.
Tarjoutuipa vielä mahdollisuus blogiyhteistyöhön, joten ammattilaisen kanssa aloin käymään hanojen ja suihkujen ominaisuuksia läpi. Tässä tehtyjä valintoja ja perustelut:

Keittiöön olin himoinnut jo jonkin aikaa mustaa hanaa mustan altaan kaveriksi. Hansgrohelta olisi saanut tilauksesta myös mattamustan version, mutta koska musta olisi ollut pinnoite, se ei välttämättä kestäisi yhtä hyvin kuin metallinvärinen. Niinpä päädyin steel-optic pintaan, voi sitten ihan rauhassa hakata kattiloita hanaan. 😀 Hana on muutenkin täysin toisenlainen mitä oli alussa mielessä, yhteistyö kun mahdollisti hieman erilaisen valinnan ja onhan se kiva hieman erottua joukosta, vaikka sitten hanalla. Meille tulee siis Hansgrohen Metris Select 320. Hanassa on ulosvedettävä pikapesin, ja select- nappi, josta voi laittaa veden tulon päälle tai pois. Näkisin napin käytön varsin käteväksi silloin kun kädet ovat likaiset, eikä hanaan oikein haluaisi koskea tahmatassuilla. Pikapesin vaikutti hanan valintaan myös suuresti, hieman erilaisen muotoilun ansiosta siitä saa hyvän otteen, ja letkua hanassa on huimat 50cm.

steel- optic pinta

 

Hauska nähdä käytännössä miten hana toimii, ainakin muotoilu miellyttää silmää. Koska kyseessä on uutuus, ei hanaa ollut vielä saatavilla apk- liitännällä, niinpä allas vaihtui sellaiseen missä on reikä astianpesukoneventtiilille.

Käsienpesualtaisiin valitsin samaa sarjaa olevat Metris 110 hanat bidetellä. Leveä kädensija mahdollistaa hyvän otteen, ja jälleen kerran muotoilu on yksinkertaisen kaunista. Tykkään.

Ja sitten vielä suihkut. Haaveena on ollut sadevesisuihkut ja nehän oli sitten saatava. Suihkuiksi valikoitui Hansgrohen Raindance Select 300 2jet showerpipet, värinä kromi/ valkoinen. Suihkut siis muuten kromin väriset mutta pinnat joista vesi tulee ovat valkoiset. Näin ollen kalkkikaan ei näy niin hyvin kuin metallisesta pinnasta. Tunnetusti olen laiska siivoaja joten se on iso plussa. 😉 Suihkuissa on myös select-nappi jolla pystyy valitsemaan haluaako täysin sademeininkiä jolloin sekoitin pumppaa veden sekaan enemmän ilmaa, vai tykkääkö että vesi tulee hieman kovempana. Tässä on sitä luksusta mitä kylpyhuoneeseen halusin, siitä tulee niin mun lempihuone. <3

Nyt ei sitten auta kuin kärsivällisesti odottaa että ollaan siinä pisteessä jotta hanat ja suihkut saadaan käyttöön, ja päästään testailemaan niiden ominaisuuksia. Rakennusprojekti on kyllä jalostanut sen pahimman kärsimättömyyden pois kun kokoajan joutuu odottamaan jotakin, esim. sitä, että talo olisi jo valmis ja voisi vaan nauttia työn tuloksista.

Mitäs tykkäätte valinnoista, hot or not?

Postaus yhteistyössä Hansgrohen kanssa.

Kommentit (2)

  1. 24.8.2015 - 07:31 Vastaa

    Hyvät ja näyttävät valinnat

  2. 24.8.2015 - 08:03 Vastaa

    Hyvä valinta nuo sadesuihkut. Meillä on samat (tosin ei kaksivärisinä) ja tykkään ihan hirmuisesti tuosta lautasesta. Käsisuihkua ei juuri koskaan tule edes käytettyä. Meillä tosin taitaa olla suihkusta joku vanhempi malli, koska käsisuihku on hiukan erimuotoinen (siinä on kolme eri suihkuvalintaa) ja lautasessa on vain yksi moodi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.