Efektiseinän teko silkkipaperilla

Olin tuossa kesällä Tikkurilan järjestämässä blogi-illassa, jossa näin silkkipaperitekniikalla toteutetun seinän. Seinän pinta jäi mieleen ja keittiötä suunnitellessa ajattelin sen tuovan kivaa kontrastia vetimettömille keittiönkaapeille. Lopputuloksesta tuli varsin hyvä eikä tekeminenkään ollut lainkaan vaikeaa. Tässä ohjeita jos joku muukin haluaa kokeilla. 🙂 Maalina oli Tikkurilan Remontti-Ässä, sitä kun voi huoletta pyyhkiä useampaankin otteeseen pesunkestävän pinnan takia. Sävynä on Herkkä haaveilija värikartasta Valkea kuulas.

Mitä tarvitset:
-maalia
-silkkipaperia ( valkoista tai värjäämätöntä)
-pensseli ( tai muu pehmeä millä siloittaa silkki maalin päälle, itse käytin tapettiharjaa )

 

Maalia varasin hommaan 2x3l.

Revi silkkipaperin reunat epätasaisiksi ja puristele niistä palloja. Kaikki kannattaa tehdä kerralla valmiiksi niin ei tarvi kesken maalaamisen alkaa tekemään. Suorista pallot ja tee silkkipapereista kasa käden ulottuville.

Silkkipaperia hain Clas Ohlsonilta ison paketin, lopun voi käyttää muutossa lasiesineiden suojaamiseen.

Maalaa hieman silkkipaperia leveämpi kaistale, käytä ekaan kerrokseen reilusti maalia. Aloita ylhäältä ja asettele silkkipaperi maalatulle pinnalle. Suorista sitä pensselin avulla,  mutta ole varovainen, silkki rikkoontuu helposti. Silkkipaperin reunojen päälle lisäsin maalia ettei ala reunat repsottamaan. Tämän jälkeen jätä väliä noin sentti ja laita seuraava arkki edellisen alapuolelle.
Jatka näin kunnes koko seinä on käsitelty maalilla ja silkkipaperilla. Kun seinä on kuivunut, maalaa se vielä kahteen kertaan.

 

 

 

Silkit seinässä ja maalin kuivumista odotellessa
Valmis pinta

 

Kauempaa katsottuna ei eroa tavalliseen seinään huomaa, varsinkin kun ei ole vielä
valaistusta. Kattoon tulevat kohdistettavat ledit saavat pinnan eloon.
Kuudella litralla sai maalattua efektiseinän kolmeen kertaan ja sivuseinät kertaalleen. Maalia menee aika paljon juurikin ensimmäiseen maalikerrokseen.
Silkkipaperitekniikka oli todella helppo toteuttaa, ainoa mikä tökki oli silkkipaperien reunojen repiminen. 😀 Mutta jos haluaa tehdä efektiseinän helposti ja halvalla, niin silkkipaperitekniikalla se onnistuu. Tikkurilan sivuilta voi vielä käydä katsomassa ” viralliset ” ohjeet. 🙂 Nyt on muuten Remontti-Ässän 40-v synttärit, joiden kunniaksi juhlapurkissa saa 2,7l maalia kaupan päälle. Ei siis muuta kuin pintoja uudistamaan. 😉
Postaus yhteistyössä Tikkurilan kanssa.

Kommentit (2)

  1. 27.9.2015 - 09:13 Vastaa

    Moi.
    Ootko miettinyt tai ottanut selvää kun oot kyllästynyt seinään, että millä saat sen sit tasaiseksi? Vai Pistätkö miehen vaan tasottamaan kokonaan yli?

  2. 27.9.2015 - 09:25 Vastaa

    Moi!

    Yli täytyy tasottaa jos siitä eroon haluaa. Mut epäilen kovasti etten halua. 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.