Lattiasta kattoon

Aikojen alussa, silloin kuin raksaaminen ei ollut vielä edes alkanut, oli korkkilattia jo haaveena muiden haaveiden joukossa. Korkkilattiassa eniten kiehtoi äänettömyys, miten ihanaa olisikaan jos ei yöllä heräisi koiran kynsien rapinaan laminaatilla. Tietenkin myös muut hyvät puolet kuten lämpöisyys ja pehmeys vetivät puoleensa. No, sitten tuli järki ja budjetti, nuo ilonpilaajat. Järki siinä suhteessa, että korkkilattia ei välttämättä kestä koiran viheliäisiä kynsiä niin hyvin kuin laminaatti, ja budjetti siinä, että korkkilattialla on hintaa huomattavasti laminaattia enemmän. Niinpä hairahduin takaisin laminaattien puoleen, ja ihastuinkin yhteen Haron laminaattiin jonka luvattiin olevan äänettömämpi kuin muut laminaatit. Luulin lattiavalintani siis olevan jo selvä, mutta kuinkas kävikään. Toijalan Värikaupan myyjä sattui kysymään tuossa yksi päivä, että mikä lattia meille tulee. Laminaatista kuultuaan esitteli heidän kaikki laminaatit, sitten parketit, ja kun ei löytynyt sitä oikeaa, kaivoi esiin vinyylikorkin. Lattian pinta oli juuri sellainen kuin olin etsinyt, oikean sävyinen ja aidon näköinen. Vinyylikerros korkin päällä takaa kestävyyden, mitä testasinkin yrittämällä raaputtaa sormuksen timangilla naarmuja pintaan. En onnistunut, joten joko lattia todella on kestävä tai sormus kinderistä. 😀
Ennen kuin annoin itseni rakastua pöydälle ilmestyneeseen tammipintaan, kysyin mahtaako vinyylissä olla käytetty ftalalaatteja. Myyjä asiaa selvittämään maahantuojalta ja pian huojentava vastaus, ei. Ftalaatteja käytetään usein vinyylissä ja muovimatoissa muovin pehmentämiseen, ja siitä saattaa irrota myrkkyjä ilmaan, siksi siis tuo tieto oli tärkeä. Nyt oli siis tarjolla lämmin, pehmeä, kestävä ja hiljainen lattia. Ei siinä auttanut kuin rientää kipikapi kotiin budjettia laskemaan. Lattian kohdalla en enää halunnut tinkiä ellei ole aivan pakko, se kun on kokoajan kovalla kulutuksella ja sisustuksessakin näyttelee suurta osaa. Niinpä nipistin sieltä ja täältä vähemmän tärkeistä, ja sainkin lattian mahtumaan budjettiin. Näin ollen meille tulee vinyylikorkkilattia. <3 Lattia on Värisilmän omaa mallistoa, nimeltään Decolife Traditional Oak.

DECOLIFE L5S3001 TRADITIONAL OAK VINYYLIK

 

Paksu osa on korkkia ja ohut kerros vinyyliä.

 

Pinta on todella aidon näköinen.

Samaan syssyyn kun kerran olin saanut miehenkin vaivihkaa sisustuksen pariin, valitsimme kattopaneelit. Molempia miellytti heti valkosaarni tasapaneeli puhtaan valkoisen värin, selkeälinjaisuuden, ja hennon puukuvioinnin takia. Niinpä nyt on sitten kattokin valittu pään päälle ja voi huokaista helpotuksesta. Pienenä vinkkinä, jos haluat mahtavaa palvelua niin käyppä huviksesi Toijalan Värikaupassa, sieltä sitä saa. 🙂

Tasapaneeli valkosaarni
Yhteensopivuus= check

Raksa edistyy kovaa vauhtia, sähköt on vedetty, puhallusvilla tuli yläpohjaan, ja väliseinät ovat lähes kokonaan valmiit. Raksasta siis seuraava postaus, täytyy vaan muistaa ottaa kamera mukaan että on kuvia joita postailla. 🙂

Rehellisyys maan perii. 😀

 

Kommentit (4)

 1. 1.9.2015 - 20:16 Vastaa

  Itse olen kanssa miettinyt vinyylilattiaa, mutta me emme ole vielä katsastaneet lattiamateriaaleja niinkuin ei mitään muutakaan sillä silmällä. Enpäs tiennytkään tuosta ftalaateista, pitää painaa sana mieleen, niin osaan itsekin kysyä asiaa, kunhan on ajankohtainen. Mutta meillä on sama homma, lattiaan ei ole budjetoitu ihan niin paljon euroja kuin nuo maksaisi.

 2. 2.9.2015 - 22:34 Vastaa

  Samaa minäkin olen miettinyt että lattiat ovat jatkuvassa kulutuksessa ja ensisijaisesti niiden pitää olla kestävät.
  Edellisen kotiin valitsimme sellaset laminaatit joiden kulutuksen kesto vastasi julkisia tiloja ja ne todella kestivät vaikka pojat pelasi sählyä sisällä!

  Nyt mielenkiinnolla odotetaan miten kestää mikrosementtilattia. Jo nyt olen huomannut että siihen tulee helpommin koloja kun siihen laminaattiin. Hmmmm- eikä ole annettu enää lämiä mailoilla.

  Ihanalta kuulostaa tuo korkkilattia!

 3. 6.9.2015 - 12:06 Vastaa

  Kannattaa kuitenkin kysyä tarjous, usein kalliimmissa lattioissa on hieman pelivaraa hinnan kanssa, varsinkin jos on neliöitä hieman enemmän. 🙂

 4. 6.9.2015 - 12:09 Vastaa

  Tekis mieli laittaa jo nyt lattia että pääsis testailemaan onko se niin hyvä kuin olen kuullut. 😀 Tuo mikrosementti taitaa olla aika herkkä juuri iskujen suhteen, sun täytyy tehdä postaus sen kestävyydestä jonkun ajan käytön jälkeen. 😉

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.