Meille tuli puhallusvilla jo muutama viikko sitten, mutta tässä kun on ollut kaikenlaista, niin nyt vasta ehdin kirjoittamaan siiitä postaksen. Googlettelin paljon lasivillan ja vuorivillan eroja, ja ainoa mistä kaikki olivat samaa mieltä oli se että vuorivillassa on palonkesto parempi, itseasiassa se luokitellaan palamattomaksi materiaaliksi. Siitä viekö hiiiret enemmän mukanaan lasivillaa vai vuorivillaa, oli monta mielipidettä. Toisilla hiirille käy vain vuorivilla, toisilla kelpaa myös lasivilla. Tiedä sitä sitten kumpia hiiriä meidän pihalla asuu. 😉 Niinpä en antanut hiirien vaikuttaa valintaan, vaan tällä kertaa hinta ratkaisi. Pyysin tarjouksen neljästä eri paikasta, kolmessa käytettiin lasivillaa ja yhdessä vuorivillaa. Parocin puhallusvuorivillaa käyttävä Etelä-Suomen Takuueristys voitti tarjouskilpailun selkeästi. Puhallusvuorivilla saadaan, kun hyödynnetään muun vuorivillatuotannon yhteydessä syntyviä leikkauskaistoja. Parocin vuorivilla on kotimainen tuote mistä saa aina ison plussan. Lisäksi yläpohjan eristys on hyvä tehdä huolella, lämmön karkaaminen kun on suorassa yhteydessä sähkölaskuun. Takuueristyksellä palvelu oli oikein hyvää, sähköposteihin vastattiin nopeasti ja puhelimitse sai kiinni. Molemmille sopiva puhalluspäivä sovittiin muutamaa viikkoa ennen, ja tulipa vielä varmistussoitto edellisenä päivänä. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Tässä hieman kuvamateriaalia tuosta päivästä:

 

Tälläinen aparaatti oli vastassa kun pääsin raksalle.

 

Urhea raksarakkimme pelkäsi putkea sen verran ettei tajunnut edes räksyttää työmiehille. 😀
Vasta alkamassa hommat, tuolla vielä edellispäivänä teippailtiin höyrynsulkumuovista sähköjohtojen tekemiä reikiä.
Toinen oli yläpohjassa puhaltamassa villaa..
.. ja toinen lisäsi koneeseen puhallettavaa.

 

Muutama tunti ja yläpohja oli eristetty.

 

Muuttui hieman sisälläkin näkymä ylöspäin.
Tässä oli taas yksi työvaihe joka oli ihan utopiaa ennen raksaamista joten oli ihan mielenkiintoista seurata miten yläpohjan eristys tapahtuu. Etelä-Suomen takuueristys hoiti homman hienosti, voin lämpimästi suositella kyseistä yritystä.
Seuraava postaus onkin ulko-ovista, meillä on nääs viimein sellaisetkin!
                                                   Leppoisaa sunnuntaita itse kullekin. 🙂