Stella takka sai luukut ja pinnoitteen

Niin vain alkoi rakentaminen vaatia veronsa ja bloggaaminen sai jäädä muutamaksi viikoksi. Kovasti on kokoajan tapahtunut, meillä on jo loppusutina päällä, sillä tämän kuun loppuun mennessä pitää olla vuokrakämppä tyhjänä ja muutto uuteen kotiin tehty. Aivan huippufiilis muutosta, alkaa olemaan voimat aivan lopussa molemmilta. Tuntuu et on ollut viimeiset puoli vuotta täysin eristyksessä normaali elämästä kuten ystävistä ja harrastuksista. Joka hetki päässä on vaan raksa, budjetti ja väsymys. Mutta voiton puolella ollaan ja reippaasti, joten nyt täytyy yrittää nauttia viimeisistä raksaviikoista ja pitä katse palkinnossa. 😉

Lähes kaiken olemme tehneet itse raksalla mutta takan otimme asennettuna. Sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua, niin helpolla on päässyt kun ei ole tarvinnut muuta tehdä takan tiimoilta kuin avata ovet asentajille. Takka meille tuli jo jokin aika sitten, mutta pinnoitteen Stella takka sai päälleen vasta muutama viikko sitten, kun oli muut pintahommat raksalla tehty. Pinnoittamisen ja luukkujen asentamisen hoiti sama asentaja joka oli takkaa tekemässä ekallakin kerralla, ja ei voi kuin kehua kyseistä asentajaa. Työnjälki aivan mahtavaa, huumorintajusta puhumattakaan. Mähän en ikinä anna mitään työrauhaa vaan pyörin kamerani kanssa jaloissa tyhmiä kysellen, joten mun kestäminen ja naurattaminen on iso plussa. 😉 Stellasta tuli juuri sellainen kuin olin kuvitellut, oikea kodin sydän. Muutaman viikon päästä saan käpertyä nojatuoliin takan viereen, aivan mahtavaa! Mutta hekumointi sikseen ja kuvapläjäyksen vuoro:

 

Ensimmäiseksi pinta tasoitettiin.

 

Pinnoitteeksi olin valinnut antiikkilaastin.

 

Laasti levitettiin takan pintaan..
.. ja hierrettiin tasaiseksi.

 

Valmis pinta näytti harmaalta mutta muuttui kuivuessaan valkoiseksi. 

Puhtaan valkoinen antiikkilaastipintahan ei ole eikä se kestä pyyhkimistä. Niinpä päätin samaan syssyyn maalata takan nyt kun oli valmiiksi lattia suojattu. Takan kuivuttua muutaman vuorokauden, telasin pintaan samaa valkoista maalia millä olimme maalanneet sisäseinät. Nyt pinta kestää hieman pyyhkimistä eikä tarvitse vuoden päästä olla maalailemassa.

Maalaus tehty.

 

Luukku on todella kevyt avata ja sulkea ja nuppivedin oli nappivalinta.

 

Yksityiskohdat ovat huolella suunniteltuja ja kauniita.

Takkacenteriin olen ollut todella tyytyväinen, palveluhalukkuus ja asenne ovat heillä aivan omaa luokkaansa. Suosittelen lämpimästi kääntymään heidän puoleensa jos on tarvetta kauniille ja käytännölliselle takalla. Stellan myötä toteutui pitkäaikainen haave omasta takasta, tänä talvena ei palella! 🙂

 

Kommentit (1)

  1. 5.11.2015 - 00:22 Vastaa

    Huippua! Teillä on jo noin hyvällä mallilla. TSemppiä viimeisiin viikkoihin 🙂
    PAkko tunnustaa että me ollaan kohta elelty puoli vuotta täällä uudessa kodissa ja ei olla vieläkään saatu aikaiseksi lämmittää takkaa… hommaa on vaan ollut niin paljon ettei ole vielä(kään) jaksanut. Jospa sinun takanlämmitys jutun ideoimana saataisiin lähipäivinä kannettua puuta sisään….

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.