Millainen siitä saunasta sitten tuli?

Saunan suunnittelu aiheutti tässä taloudessa muutaman pikku väännön ( kauniisti ilmaistuna ). Eri mieltä oltiin niin tyylistä kuin saunaan sijoitettavasta summasta. Loppupeleissä sitten kuitenkin oltiin samaa mieltä kun se oikea osui kohdalle. Paneeli siis. Kaiken saunan puutavaran ostimme Ylöjärven Puutoimesta, vierailusta tuohon saunatarvikkeiden ihmemaahan voi lukea tästä. Saunan seinät ovat lämpökäsiteltyä parafiiniöljyttyä haapaa, joihin sudimme vielä toisen kerroksen parafiiniöljyä. Toinen kerros sai puun syyt tulemaan esiin todella hienosti ja syvänsi paneelien väriä. Lauteet on lämpökäsiteltyä haapaa myös, niissä on yksi kerros parafiiniöljyä. Värieron huomaa selvästi kun vertaa paneeleihin. Väliritilät ovat haapaa johon on sivelty sävytettyä saunasupia. Alunperin olivat aivan vaaleat, mutta kontrasti seiniin olikin liian suuri, joten apu löytyi saunasupista ja Värisilmän ihanasta myyjästä. Myyjä sekoitti eri sävyjä kunnes hyvä sävy löytyi, kymppi palvelusta jälleen kerran! Samalla vahalla siveltiin myös vaaleat ikkunanpielet. Katto on lämpökäsiteltyä haapaa myös, yhdellä parafiiniöljykäsittelyllä.

 

 

Kiulu ja kauha saatiin lahjaksi veljen perheeltä, hyvin passaavat saunaamme.

 

 

Kiuas on IKI-kiukaan designkiukaiden valikoimasta Monolith- sähkökiuas, tehoja löytyy 6,9 kW. Lisätietoja voi lukea täältä. Tätä kiuasta ei voi tarpeeksi kehua, siis aivan mahtavat löylyt! Itse en ole ollut kummoinen saunoja, lähinnä aina käynyt muutaman minuutin istumassa ja sitten on alkanut kuumuus ahdistamaan. No, ei enää. Monolithin löylyt on kosteat ja miten sen sanoisi, viipyilevät. Tarkoitan siis sitä että ensin tulee hieman kuumempi aalto joka pian haihtuu, ja sitten alkaa tasainen lämpö hellimään. Jos veden heittää keskelle kiuasta on löylyt kosteammat kuin jos veden heittää sivulle, joten ihan on saunojasta kiinni mistä tykkää. Kiukaan mukana tuli ohjauskeskus jonka asensimme oven viereiselle seinälle. Ohjauskeskus on helppo käyttää ja ulkomuotokin on tyylikkään pelkistetty.

Saunasta löytyy kiukaan ohjauskeskuksen lisäksi toinen lähes samanlainen vempain, nimittäin Wave Sound- bluetooth soittimen moduuli. Moduulista pystyy vaihtamaan kappaletta ja säätämään äänenvoimakkuutta. Musiikin voi laittaa mistä tahansa laitteesta jossa on bluetooth- yhteys. Itse laitamme musiikin joko puhelimesta tai tabletista ja sitten vain bluetooth päälle ja yhdistäminen saunan moduuliin. Helppoa ja näppärää. Lauteiden alla on paneelissa kiinni kaksi pientä kaiutinta joiden äänentoisto on varsin huikea. Lisää yksityiskohdista ja teknisistä jutuista voi katsoa tästä. Ohjauskeskus ja moduuli löytyivät neljässä eri värissä, valkoinen voitti tällä kertaa vaikka muutkin värit olisivat sopineet. Wave Sound löytyi IKI-kiukaan valikoimista.

 

 

Saunan lasituksesta vastasi Lasina. Lasiksi valikoitui turvakarkaistu, 8mm paksu, kirkas lasi. Jo muutama päivä yhteydenotosta oli asentaja paikalla ottamassa tarkistusmitat ja parissa viikossa oli lasit haettavissa Tampereelta. Asennusta en pysty arvostelemaan kun meillä sen teki oma mies kattavan asennusohjeen avulla, mutta palveluhenkisyydestä ja lasin laadusta voin antaa täyden kympin! Lasinalta löytyi myös ihana, hieman erilainen vedin saunan oveen. Pitäähän sitä saunassakin hieman bling blingiä olla, joten nuppi on kristallia. 😀 Sopii hyvin kylpyhuoneen valaisimeen.

 

 

 

Saunassa miehen puun käsittelytaidot pääsivät oikeuksiinsa, työnjälki on todella hyvää. Lauteista tehtiin hieman normaalia leveämmät, molemmat mahtuu köllimään ylälauteella samaan aikaan. Tulipa tuossa yksi päivä köllittyä 45 minuuttia keskilauteella musiikkia kuunnellen. Rentouttavaako? Kyllä! Enää ei haittaa vaikka rahaa menikin enemmän kuin olin aluksi valmis sijoittamaan, sauna on sitä arjen pientä luksusta. <3  Hatunnosto tuolle pahemmalle puoliskolle, saunasta tuli aivan täydellinen niin ulkomuodoltaan kuin käytettävyydeltään. Okei, pieni taputus omallekin olalle hyvästä suunnittelusta. 😉 Mitäs mieltä te lukijat olette saunasta, tekisikö mieli kiivetä lauteille?

Yhteistyössä IKI-kiuas, Lasina, Puutoimi

Kommentit (8)

 1. Anonyymi
  17.2.2016 - 19:51 Vastaa

  oijoi kuinka ihana sauna!!! <3

 2. 17.2.2016 - 23:43 Vastaa

  Tyylikäs. Lämminhenkinen 😍

 3. 18.2.2016 - 08:06 Vastaa

  Todella hyvännäköinen sauna.
  Onneksi ette mennyt nyky trendi värin mukaan. … eli mustan!

 4. 18.2.2016 - 08:06 Vastaa

  Todella hyvännäköinen sauna.
  Onneksi ette mennyt nyky trendi värin mukaan. … eli mustan!

 5. 18.2.2016 - 09:29 Vastaa

  Kiitos! 🙂 Tuo musta ei ole oikein koskaan sytyttänyt. 😉

 6. 11.4.2016 - 08:05 Vastaa

  Hieno tuli! Mahtavaa, että muillakin on musaa saunassa, teillä vielä astetta parempi systeemi kun kappaletta voi vaihtaa saunassa 🙂 Kyllä saunominen on aika mukavaa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.