Karolina ihanasta ja inspiroivasta KOTI– blogista heitti minua Millainen sisustaja olet- haasteella. Asiaa hyvän tovin mietittyäni sisustustyylistäni nousee esiin selkeästi kolme asiaa:

1. Värit ja luonto
Rakastan värejä, varsinkin vihreää ja oranssia. Pitkän inhotusajan jälkeen myös sininen on noussut suosikkien joukkoon. Ei kylläkään sellainen perus sininen vaan enemmänkin sinisen eri sävyt, lähinnä pastelli sellaiset. Rakkaus väreihin lienee perintöä taiteilija äidiltä, pienestä pitäen eri värit ja sävyt ovat kiehtoneet äidin maalaamissa tauluissa. Olen varsin visuaalinen ihminen joka hakee väreistä voimaa. Se näkyy myös pukeutumisessa, mustaa en käytä oikeastaan ikinä. Kotimme onkin varsin värikäs tapaus keltaisine, sinisine ja vihreine seinineen, mutta kaikki sopivat hyvin yhteen ja värit tekevät tilasta lämpimän ja kodikkaan. Luonto on myös vahvasti läsnä sisustuksessamme, kukkakuosinen nojatuoli, luontoaiheiset taulut ja tammikuosinen lattia tuovat luonnon sisälle.

 

2. Valaistus
Kaikenlaiset valaisimet ovat heikko kohtani. Valaistukseen kiinnitetään aivan liian vähän huomiota, eikä valaisimiin tahdota panostaa. Valaistus on kuitenkin oiva tapa luoda erilaisia tunnelmatiloja mihin tahansa tilaan. Uutta kotia suunnitellessa mietin pistorasioidenkin paikat niin, että jos ja kun haluan jalkalampun johonkin kohtaan, niin pistorasia on lähellä. Tällä hetkellä liputan seinävalaisimien puolesta, vallan tuntuu jääneen unohduksiin nuo ihanuudet ja niiden tuomat mahdollisuudet. Eli valaistus on se mun juttu.
3. Oman tyylin seuraaminen
Olen sisustajana oman tien kulkija enkä piittaa siitä mikä on muotia ja onko jokin design- tuote. Makuni on aikas tarkka ja teen päätökset nopeasti. Jos jonkin esineen kohdalla mietityttää, jätän sen ostamatta. Jos taas esineeseen tulee heti tämä on rakkautta- tunne, teen kaikkeni että saan sen, jopa säästän. 😉 Kotimme onkin sekoitus kaikenlaisia tyylejä, esim. teinin huoneessa moderni desingn-valaisin on sulassa sovussa vanhojen huonekalujen ja persialaistyylisen maton kanssa.
Yhteen lauseeseen kiteytettynä: Sisustajana olen tyylejä sekoitteleva, valoilla leikkivä värihullu. 😀
Pistänpä haasteen eteenpäin kolmelle:
Minna/ Villa Vieno
Hieman on jo tullutkin esimakua sisustuksestanne mutta miten itse kuvailisit omaa tyyliäsi?
Raisa/ Uusiokolo
Joko on sisustuksen pohdinta alkanut nyt kun piirrustuksetkin tulivat? Mieluusti kuulisin sinun tavastasi sisustaa.
Kaarnasta koti
Ehtiikö rakentamisen keskellä suomaan ajatusta sisustuksella ja mikä on se sinun juttu?
Olipa mukava haaste, kiitos Karolinalle haastamisesta! 🙂