Karolina KOTI-blogista oli keksinyt niin mainioita blogihaastekysymyksiä, että täytyihän se tarttua haasteeseen ja miettiä hieman syvällisemmin juttuja. 🙂

1. Jos saisit valita kotiisi yhden uuden design-huonekalun mikä se olisi? (kuva mielellään myös).
Tämä on vaikea. Jouduin ihan googlettamaan kun ei ole mitään sellaista desingn-huonekalua minkä perään kuolaisin. Niinpä siirryin astioiden puoleen ja sieltä ottaisin Pentikin Kallio- sarjan astiaston. Juurikin noissa väreissä kuin kuvassa ja kaikki mahdolliset osat. Astioiden rosoisuus, luonnonmukaisuus ja epätasaiset reunat ihastuttavat. 


2. Kotisi/tulevan kotisi lempihuone/paikka ja miksi?

Lempipaikkani on olohuoneen nojatuoli. Vieressä oleva takka lämmittää ja tuo tunnelmaa iltaisin, ja näkymä keittiöön on mukavan kodikas. Itse tuoli on ihana istua kun laittaa rahin jalkojen alle, vieressä olevalle klappikselle voikin laskea punaviinilasin. 😉 

Oma pikku soppi

 

 

Näkymä keittiöön nojatuolilta3. Millainen on uuden kotinne sisustustyyli?

Värikäs, persoonallinen ja kodikas. Kodistamme löytyy niin uutta kuin vanhaakin, modernia ja perinteistä tyyliä sulassa sovussa. Mihinkään varsinaiseen kategoriaan kotiamme ei voi sijoittaa, sen verran omalaatuinen tapaus se on. 😉 


4. Kuka teillä tekee sisustuspäätökset?  

Valehtelisin jos väittäisin että päätämme yhdessä, kyllä päätökset teen minä. Isot linjat kuten keittiö valitsimme yhdessä mutta sisustus on meikän heiniä. Kysyn kyllä miehen mielipidettä mutta en ota sitä vakavasti. 😀 Syynä tähän se, että itse osaan nähdä kokonaisuudet valmiina jo ennen kuin on edes seiniä, joten koen että minun mielipiteelläni on silloin suurempi painoarvo. Edellistä asuntoamme remontoidessa mieheni oli monia ideoitani vastaan mutta kun kämppä oli valmis, oli samaa mieltä valinnoista. Näin ollen talon kohdalla en enää niinkään kysellyt, vaan kerroin mitä tulee. 😉 

5. Mikä on kotisi aarre, huonekalu josta et koskaan luopuisi?

Vanhemmilta häälahjaksi saatu vanha putkiradio. Radio on äidin lapsuudenkodista ja ihastelin sitä jo pienenä. Ajatus siitä että äiti ja minä olemme molemmat pienenä kuunnelleet radiosta ohjelmia, lämmittää mieltä ja antaa radiolle suuren tunnearvon. Tämä tulee pysymään suvussa. <3

 

Pienenä tässä oli lasifiguureja joilla sai leikkiä jos oli oikein varovainen.6. Mikä on lempipostauksesi ja miksi?
Ehkäpä postaus puiden kaadosta. Se oli ensimmäinen kerta kun pääsi tekemään tontille jotakin ja näin polkaistua projektin käyntiin. Tuosta päivästä jäi ihanat muistot ja tunnelmiin on kiva palailla postauksen avulla. <3 

7. Meneekö sisustukseen paljon rahaa? 
Menee ja ei, riippuu valinnoista. Meillä oli jo ostettuna isot hankinnat kuten sohva ja sänky mutta kyllä sitä rahaa sai palamaan mattoihin, keittiönpöytään, valaisimiin ym. ihan kiitettävästi. Helpotusta toi kun löysin ison osan tarvittavista hankinnoista Stemmasta -50% alennuksesta. Paljon on tullut myös tuunattua ja ostettua tavaroita kirppareilta ja tori.fi:stä. Hankinnoissa pyrin suosimaan kotimaista ja paikallisia liikkeitä. Hinnat ovat silloin kalliimmat mutta perustelen valinnat kestävyydellä. Designia tuotteen ei tarvitse olla, tärkeämpää on sisustukseen sopiminen ja käytettävyys. 

8. Miksi päädyitte rakentamaan uuden kodin? 

Olemme mieheni kanssa molemmat asuneet lapsuuden omakotitalossa. Niinpä molemmilla oli polte omakotiasumiseen. Miehellä oli aina ollut unelma oman kodin rakentamisesta ja koska olen seurannut siskojeni rakennusprojekteja, ei itseä pahemmin hirvittänyt ajatus itse tekemisestä. Myös se että rakentamalla saa juuri sellaisen kuin haluaa, oli hyvinkin houkutteleva ajatus. 

9. Mikä on teidän rakentajaperheen ”motto”, paras ohje/ asenne raksa-aikana?

Meillä ei erityistä mottoa ollut mutta ehkä eniten tuli toistettua mantraa ”Jos muutkin ovat pystyneet tähän niin miksi me emme pystyisi?” Sillä sai aina hieman perspektiiviä kun tuntui ettei rahkeet riitä. Jos toiset pystyy rakentamaan talon lasten pyöriessä jaloissa ja toiset ilman mitään rakennuskokemusta, niin miksi me emme pystyisi kun olemme kuitenkin kaksin ja miehellä vankka tieto taito rakentamisesta? Ja niin vaan pystyttiin. 😉

10. Mistä saat inspiraatiota sisustukseen ja sisustusvalintoihin?
Muista blogeista, netistä, sisustusliikkeistä. Mulla on myös aikas menevä mielikuvitus joten monet ideat tulee ihan vaan tuolta pääkopan sisältä. 

11. Kuinka a) rohkea b) varma c) kekseliäs sisustaja olet?  (0-100%) 

Näiden kolmen kesken taitaa tulla tasapeli. Teen varsin rohkeitakin valintoja ja olen niistä varma. Jos valinta osoittuukin huonoksi, vaihdan sen. En ota pahemmin stressiä siitä jos jokin ei olekaan hyvä, aina voi esim. maalata seinän uusiksi. Myös keksiliäisyyttä löytyy, miehen mielestä varmaan liikaakin kun mitään ei saisi heittää pois jos siitä vaikka keksisi jotain kivaa. Aika vaan ei tahdo riittää kaikkiin projekteihin ja sitten jää tavaraa nurkkiin lojumaan. 😀  Rohkeus, varmuus ja kekseliäisyys komppaavat kaikki toisiaan, mitäpä sitä tekisi ideoilla jos ei olisi rohkeutta ja varmuutta toteuttaa niitä?

Erikseen en jaksa haastaa ketään mutta napatkaa tästä haaste ketkä haluavat. <3