Keittiön suunnittelussa yksi isoimpia keskustelunaiheita miehen kanssa oli liesikupu. Ensimmäinen keskustelu käytiin siitä tuleeko liesikupu joka toimii aktiivihiilisuodottimella, eli suodattaa ilman takaisin huoneilmaan, vai liesituuletin jossa on huippuimuri eli ilma menee suoraan ulos. No, ensimmäinen keskustelu päättyi siihen kun tajusin näiden eron ja sen että haluan ehdottomasti liesikuvun olevan katseenkiinnittäjä keittiön nurkassa. Liesituuletinta varten tehtävä ilmanpoisto ei sopinut mielikuvaani ilmavasta ja kauniista nurkkauksesta, joten liesikupu. Kun sitten pongasimme Elica Grace- liesikuvun, tykästyimme siihen molemmat ja valinta oli tehty. Kuvulle tuli hintaa  enemmän kuin tavalliselle ratkaisulle, mutta koska tämä hankinta menee Katselen ja käytän sitä joka päivä maksaa itsensä siis takaisin-  kastiin, ei hinnasta tullut kynnyskysymystä. Okei, voi olla että miehen vakuuttamiseen tarvittiin muutama aamupala sänkyyn ja ripsien räpsytystä. 😉 Mutta eipä ole hankinta kaduttanut, Grace sopii nurkkaukseensa kuin nenä päähän. Näin valaisinfriikkinä jaksan harva se päivä ihailla kuvun tunnelmallista valoa ja löytyypä siitä työvalokin jos tarvii tarkemmin nähdä mitä pataan heittelee. Mutta antaa kuvien puhua puolestaan joten jälleen kerran, kuvatulva:

 

Alhaalla olevasta ”tikusta” säädetään kuvun valoja ja imuvoimaa.
Tässä käytössä työvalo

 

Valoteho täysillä, kuvussa kolme eri vaihtoehtoa valon määrälle.
Talvella Grace toi lämmintä tunnelmaa keittiöön

 

 

 

Kupu on käytössä osoittanut olevansa hintansa väärti. Hieman ääntähän tuo käytössä pitää mutta niinhän ne aina. Kupu on Italiassa tehty, maahantuojana toimii Savo. Tilaukseen kupu päätyi Koti.in SHOP
-verkkokaupasta. Koti.in SHOP on 100% kotimainen ( pyrin koko rakennusprojektin suosimaan kotimaista jos oli mahdollisuus ) ja palvelu oli kiitettävää, joten iso suositus tälle verkkokaupalle!
Mitäs te tykkäätte Gracesta, kannattiko panostaa vai olisiko pitänyt pihdata? 😀
Yhteistyössä Koti.in SHOP ja Savo