Esittelyssä kesäinen olohuone eli terassi

Viime kesänä oltiin vielä puhki rakennusurakasta ja jätettiin suosiolla piha ja terassi tällä kesälle. No, nyt olisi sitten molemmat tehty ja on kyllä hieno fiilis istuskella terassilla ja katsella nurmikon kasvua. Pihatyöt teki kukas muukaan kuin huipuksi todettu Toijalan Kone ja Kuljetus. Kaivinkone oli tontilla aika tarkan kahdeksan tuntia, jonka jälkeen armas mieheni jyräsi maan, minä ja teinivahvistuksemme  heiteltiin ruohonsiemenet ja haravoitiin multa. Mies lanasi maan vielä kerran ja sitten vain odoteltiin sadetta. Tämä tapahtui tasan kuukausi sitten ja tänään sai jo ajaa nurmikon ensi kertaa. Siinä missä muut ovat kironneet sateista kesää, täällä ollaan otettu joka kuuro ilolla vastaan. 😀

Terassin rakentaminen alkoi siitä viikon päästä ja siinä olikin sitten oma hommansa.

  Talon rakentamisesta oli jäänyt ylimääräisiä pilariharkkoja jotka käytettiin terassin perustuksiin.

                               Kehikko tuli kuusi tuumaisesta painekyllästetystä puutavarasta.

Ristiinkoolaus tehtiin viisituumaisella painekyllästetyllä.

Työn raskaan raataja

Komeuden kruunasi 145mm leveä lehtikuusi laudoitus. Lehtikuusi on käsittelyvapaa materiaali joka harmaantuu ajan myötä, passaten näin täydellisesti talomme väriin. Laiskalle ( lue: meille ) materiaali on ihan ehdoton juurikin siksi ettei käsittelyjä kaipaa. Kaikki puutavara terassiin valkoista rimoitusta lukuunottamatta tuli Toijalan Rakennustarvikkeesta jota ei taaskaan voi kuin kehua toimitusnopeuden, hinta-laatusuhteen ja asiakaspalvelun ansiosta. Niin huippua että löytyy omasta kylästä rautakauppa jossa on aina ilo asioida eikä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Valkoinen rimoitus tuli talotoimituksen mukana kuuluen alunperin autokatokseen mutta me emme sitä siihen laittaneet, mikä oli oikein hyvä päätös näin jälkikäteen ajateltuna.

Terassista halusin avaran, ison ja kauniin,  ja sellaisen todella sain. Siitä so kiitos käsistään taitavalle miehelleni. <3 Pidemmittä puheitta, saanen esitellä tämän kesän lempipaikkani:

Reunimmaisten tolppien päissä olevat ”hatut” tuovat viimeistellyn ilmeen ja ovat piste iin päällä.

Pyöristetty ruskea kaidelankku kulkee rimoituksen yllä yli kahdeksan metrin matkan kauniina yksityiskohtana.

 Kyllä nyt kelpaa viettää Suomen kesän vähäiset hienot kesäpäivät ulkosalla. Terassin ja pihan myötä alkaa viimein kaikki olemaan valmista ja voi vain nauttia työnsä tuloksista. Saapi nähdä kauan menee ennen kuin alkaa polte rakentaa uusi torppa, on tämä rakentaminen sen verran koukuttavaa hommaa. 😀

                                                     Aurinkoista kesää kaikille!

Kommentit (3)

 1. 17.7.2017 - 07:58 Vastaa

  Ihana terassi! Kyllä tuolla kelpaa kesäpäiviä viettää 🙂 Meilläkin oli tälle kesälle suunnitteilla terassin tekeminen, mutta pihatyöt, ulkovuorauksen viimeistely ja talon maalaaminen ovat osoittautuneet sen verran rankoiksi puuhiksi, että katsotaan ehkä ensi kesänä 😀

 2. 20.7.2017 - 14:04 Vastaa

  Kiitos! 🙂 Hyvinhän sen ehtii ensi kesänäkin tehdä, parempi vaan ettei koko kesää rehki. 😉 Ihanan värinen talo teillä! <3

 3. ZZRX
  16.10.2017 - 23:15 Vastaa

  On kyllä harvinaisen komea ja hyvin tehty terassi, voitte olla ylpeitä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.