Mitä kaikkea uuteen taloon on pakko saada?

Edellistäkin taloa suunnitellessa tein must have- listan. Onhan se nyt kiva listata asioita joita palavasti haluaa, sai niitä sitten tahi ei. Koska tämän talon olen suunnitellut itse, pystyn aika hyvin vaikuttamaan siihen mitä sinne tulee, budjetin ( tuo pirulainen ) rajoissa tietenkin. No mitäs sitä sitten pitäisi saada?

Iso saareke

Isolla tarkoitan ISO. Sellainen 3000×1200 olisi hyvä. Saarekkeeseen tulisi liesi ja keittiön puolelle paljon vetolaatikoita. Olohuoneen puolelle taas tulisi jotkut ihanat tuolit. Lisäksi yhdelle seinälle tulisi muut kodinkoneet ja allas, sekä pieni pätkä laskutilaa aamiaiskaapin ja altaan väliin. Siitäkin syystä saarekkeen tulee olla ISO, se kun olisi ainoa laskutila pikku pätkän lisäksi. Kaapit tulee upotettuna kuten kuvassa.

kuva: Pinterest

Aamiaiskaappi

Tämä oli jo edellisessä talossa haaveena mutta tilanpuute tuli vastaan enkä ollut onnistunut myymään ideaa miehelle. No parin vuoden pehmittelyn jälkeen olen ehkä saanut ujutettua miehen tietoisuuteen ajatuksen aamiaiskaapista ja sen pakollisuudesta. Olisihan se nyt niin helppoa kun kaikki aamupalaan tarvittava kuten kahvinkeitin, paahdin etc. löytyisi samasta paikasta. Näin myös laskutila pysyisi siistinä kun kaikki koneet olisi ovien takana piilossa.

kuva: Aina keittiöt

Toimiva kodinhoitohuone

Ideana olisi, että kodinhoitohuoneeseen olisi keskitetty kaikki pyykkihuolto, eikä huoneisiin tarvitsisi vaatekaappeja vaan ne olisivat kodinhoitohuoneessa. Eli ei pyykkien siirtelyä huoneesta toiseen vaan kaikki näppärästi samassa tilassa. Huoneisiin voisi laittaa pikku vaaterekin, siihen voisi laittaa seuraavan päivän vaatteet valmiiksi ja ne ikuiset ”ei likaiset mutta ei puhtaatkaan” vaatteet. Kuivausrumpu ja pyykinpesukone olisi ergonomisella korkeudella ja pyykille, jota ei voi kuivata koneessa, olisi teline jota ei tarvitsisi kokoajan siirrellä edestä pois. Tähän vielä lisäksi paljon laskutilaa niin tämä rouva on tyytyväinen.

kuva: gigantti.fi

Iso eteinen

Ensin ajattelin että olisi arkieteinen ja erikseen eteinen josta vieraat kulkisivat. Ideanahan on se ettei haittaisi vaikka arkieteinen olisi mullinmallin kun sitä kautta kulkisi vain perheenjäsenet. Asiaa pidemmän aikaa pohdiskeltuani päädyin kuitenkin yhteen isoon eteiseen. Ne vieraat ketkä meillä käy, tietää hyvin ettei siivous ole minulle se kivoin asia vaan välttämätön paha, jota taitavasti kuitenkin välttelen. Näin ollen jos eteinen on viimeisen päälle siisti, mutta muualla kämpässä elämä näkyy, niin erillisen eteisen pointti on kadonnut mikä mikä- maahan. Joten tilaukseen yksi iso eteinen, missä paljon kaappeja ja tilaa tulla sisälle vaunujen, koirien ja isojen egojen kanssa. Ai niin ja syvennys, jossa voi pestä niin koirat kuin lapsetkin kuraleikkien jälkeen.

kuva: Pinterest

Poreamme terassille

Tarviiko tätä sen enempää perustella? Se on arjen luksusta, elämän eliksiiri, perheenäidin pelastus, parisuhteen parantaja ja syypää mun hymyyn.

kuva: sisustusblogi.fi

Siinähän sitä oli toivetta kerrakseen, kunhan vaan saan nämä sorvattua budjettiin jollain ilveellä niin toteutumisprosentti tulee olemaan 100. 😉 Olipa taas kiva listailla, täytyykin vielä tehdä joku päivä sisustukseen liittyvistä pakkomielteistä oma postauksensa.

Aurinkoista palmusunnuntaita sinne ruutujen toiselle puolelle!

-Elina

 

 

Kommentit (2)

  1. Hertta
    25.3.2018 - 18:24 Vastaa

    Hei hienoa päästä seuraamaan teidän uutta projektia! 🙂

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.