Led tunnelmavalaistus makuuhuoneeseen

Jokainen rakentaja on varmasti kuullut hyvää tarkoittavan neuvon siitä, miten kannattaa tehdä kaikki valmiiksi ennen muuttoa, tai kämppä on ilman listoja vielä vuosienkin päästä. No, listat laitoimme kyllä mutta suunnitellut led nauhat saattoivat jäädä laittamatta. Kaksi ja puoli vuotta hurahti ohi kuin siivillä, kunnes viimein ryhdistäydyimme. Nyt on ledit laitettu ja sen myötä viimeinenkin keskeneräinen työ saatettu loppuun. Led nauhaa tuli kylpyhuoneeseen, keittiön välitilaan ja makuuhuoneeseen, mutta keskitytään tässä jutussa tuohon makkariin.

 

                           

 

 

 

 

 

 

Kuten ylläolevissa kuvissa näkyy, jätti mies listoittaessa seinän ja listan väliin noin 10cm leveän tilan. Sähköt led nauhaa varten on vedetty kaappien päälle nurkkaan, joten rumat johdot ja muuntajat ovat hyvin piilossa katseilta. Ensiksi led nauha kiinnitettiin kattoon mikä oli varsin helppoa koska toinen puoli on liimapinta. Tämän jälkeen mies sirkkelöi akryylilevyä hieman kapeammaksi, (olin tilannut tapetin väristä akryylilevyä mittojen mukaan mutta levy oli hieman liian leveä ) mutta jätti sen niin naftiksi että paikalleen laitto onnistui juuri ja juuri. Näin levy pysyy ilman mitään kiinnikeitä. Levy ei ole ihan kiinni led nauhassa eikä sitä ihan kiinni ledeihin tule laittaakaan.

             

 

 

 

 

 

 

Ideana on että akryylilevy hajottaa valon, jolloin sängyllä makoillessa ledit eivät häiritse kirkkaudellaan. Ensimmäisessä kuvassa näkyy valon määrä muuten pimeässä huoneessa, valo tulee niin epäsuorasti ettei se häiritse nukkuvaa vauvaakaan. Tämän kuvan vauva tosin ei nuku vaikka pitäisi. 😀 Toisessa kuvassa näkyy valonmäärä päivänvalossa, sopiva sekin. Kaiken kaikkiaan olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen ja eiköhän jotakin tälläistä tule seuraavaankin taloon. 😉

ps. Kulti ylitin budjetin löytyy nykyään myös instasta, tervetuloa seuraamaan! Siellä mm. uuden talon pohjapiirroksen raakaversio nähtävillä.

Aurinkoista viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!

-Elina

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.