Suunnittelua: eteinen

Tästä postauksesta alkaa Suunnittelua- sarja jossa esittelen jokaisen tulevan talon tilan suunnitelma kerrallaan. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan!

Aloitetaanpa sieltä mistä kaikki sisälle astuessa alkaa eli eteisestä. Aiemmin olenkin jo maininnut ettei meille tule erillistä arkieteistä vaan yksi iso eteinen. Arkieteinen on varmasti näppärä, mutta jos minulla on huone johon voi dumpata kaiken katseilta piiloon, niin sen huoneen ovea ei muutaman päivän jälkeen enää uskalla/ pysty avata. Parempi siis olla vain yksi iso (9,9m2) eteinen.

Kokoa eteisellä tulee olemaan 9,9m2.

Ulko-oven molemmin puolin on 2000mm korkeat ja 300mm leveät ikkunat, ja vastapäätä ulko-ovea tulee pariovet. Oven vasemmalle puolelle jää syvännys jossa on pieni allas ja käsisuihku, niin saa pestyä kuraiset haalarit ja koirien mutatassut. Ehkäpä mieskin voi käydä siinä pesulla jos joutuu pitkäksi aikaa ulkoruokintaan. 😉 Ulko-oven edustalle (1mx1,7m) tulee koko seinän mitalta tummanharmaata kuramattoa jonka alla on viemäri. Tämä idea pöllitty Koti rakennetaan tunteella- blogista (iso suositus), lisää voi katsoa täältä.

Kuva: Koti rakennetaan tunteella- blogi

Kuva: Koti rakennetaan tunteella- blogi

Sitten se tärkein, nimittäin kaappitila. Vasemmalla puolella oleva kaapisto tulee liukuovilla ja pidempi kaappiseinä tavallisilla ovilla. Ikkunan viereen haluan kuvan mukaisen syvennyksen, yläkaapeilla kylläkin. Kaapinovet olisi näillä näkymin valkoiset ilman mitään uria.

Kuva: Nimvo.com

Lattialaatta voisi kuramaton alla olla perus harmaa 10×10 ja näkyvällä osalla kuvan mukainen 30×60 laatta. Syvennyksen kohdalle seiniin laitetaan sama laatta mosaiikkina.

Kuva: Taloon.com

Ulko-ovea vastapäätä olevalle seinälle tulee valkoiset ikkunalliset pariovet joten eteisestä näkee suoraan talon läpi takapihan mäntymetsään. Pariovet saavat kaverikseen Boråstapeter Flora- tapetin kontrastia tuomaan. Hassu juttu muuten, pari vuotta sitten en tykännyt kyseisestä tapetista ollenkaan, ja nyt olen ihan rakastunut. <3 Nyt onkin haasteena saada sama muutos tapahtumaan miehen päässä. 😀

Kuva: Jeld-Wen

Sitten vielä se lemppari eli valaistus. Tilaan tulee paljon luonnonvaloa mutta sehän ei näin Suomessa kovin pitkälle riitä, ainakaan talvella. Jotta pukeminen onnistuu pakkastenkin tultua, kuramaton kohdalle upotetaan pari lediä ja keskellä eteistä katseen kääntäisi puoleensa neljän rykelmä alla olevista valaisimista.

Kuva: Room21

Eteisen kohdalla tavoitteena on luoda tila, joka kutsuu astumaan peremmälle ja herättää mielenkiinnon, saaden vieraan pohtimaan millaista peremmällä on. Mitäs olette mieltä, onnistuuko tällä suunnitelmalla? 🙂

Elina

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.