Väliovivalinnat pieneen asuntoon

Täällä on aloitettu rakentamiseen valmistautuminen ostamalla väliaikaisasunto. Päädyimme asunnon ostamiseen jottei tarvitse maksaa vuokraa, rakentaminen kun tulee sen vuoden kestämään. Niinpä jahka tulevan asuntomme remontti on valmis, pakkaamme kimpsut ja kampsut ja muutamme 57 neliöön kera teinin, vauvan ja kahden ison koiran. Eikö kuulosta houkuttelevalta? 😀

Tuleva asunto on rakennettu vuonna -89 ja oli alkuperäiskunnossa. Sellaista etsimmekin, sillä miksi maksaa muiden tekemästä remontista kun osaa sellaisen tehdä itse. Purku on tässä vaiheessa tehty ja eilen valmistui ekaa uutta pintaa kun alkoi kylpyhuoneen laatoitus. Ihana tälläinen väliprojekti kun mieli on täynnä sisustusideoita ja sormet syyhyää päästä toteuttamaan niitä.

Kaksi asiaa jotka sisustuksessa aina kiinnittävät katseeni ovat valaistus ja väliovet. Nyt esittelenkin teille väliovivalinnat pikku asuntoon ja perustelut valinnoille.

Nykyiseen taloomme tuli väliovet Jeld-Weniltä ja olen ollut valintoihini todella tyytyväinen. Niinpä käännyin taas Jeld-Wenin puoleen ovipohdiskelujeni kanssa ja onnekseni pääsin tekemään heidän kanssaan yhteistyötä. Jeld-Wenin kotisivuilta löytyy door designer- appi jonka avulla näkee miltä mikäkin ovi näyttäisi omassa asunnossa, sovellus on suuri apu suunnittelussa, iso suositus! Kotisivuilla on muutenkin kaikki mitä täytyy tietää, valitsit sitten ulko- väli- tai saunanovea. Oven ulkonäön lisäksi kun täytyy ottaa huomioon esim. käytännöllisyys, avautumissuunta, karmit, kynnykset ja painikkeet. Mallejahan heiltä löytyy jos minkälaista liukuovista peruspeilioviin,on erilaisia viiluja, värilakkoja, lasituksia ja värejäkin NCS S- värikartan verran. Itseä houkutti ensin ottaa ovet valkoisen sijaan esim. vaaleansinisenä, mutta koska ajatuksena on myydä asunto jossain vaiheessa, pitäydyin valkoisessa. Uudessa talossa kyllä hurjastelen värien ja viilujen kanssa, se on varma. 😉

Sitten itse valintoihin, alla asunnon pohjakuva niin näette mikä ovi tulee mihinkin ja valintojen perustelut aukeaa paremmin.

pohjapiirros

Kuten kuvasta käy ilmi, kaikki ovet ovat yhdessä tilassa. Vaikka keittiössä on pieni ikkuna, ei k+rt+e- akselille tule luonnonvaloa nimeksikään. Niinpä halusin ovet jotka päästävät makuuhuoneesta ja olohuoneesta valon läpi. Halusin myös kaikista ovista mahdollisimman samanlaiset, jotta ovet eivät rikkoisi pientä tilaa liikaa vaan toisivat selkeyttä ja tilan tuntua. Näillä kriteereillä välioviksi kaikkiin muihin tiloihin paitsi vaatehuoneeseen, valikoitui Spa lasiovi Unique Spa 500. Ovi on kylpyhuoneenovi mutta sitä voi käyttää muissakin tiloissa vallan mainiosti.

Unique Spa 500

Ovi on massiivirakenteinen, roiskevedenkestävä ja lasi on opaalilasia. Opaalilasista ei näy läpi, joten huoletta voi suihkutella kylppärissä vaikka olisi koko suku keittiön pöydän ääressä. Olohuoneen ja makuuhuoneen kohdalla mietin tuleeko lasi olemaan ongelma iltaisin, jos muksut nukkuu ja itse pitää vielä valoja päällä keittiössä. Pohdinnan jälkeen päädyin siihei ettei ongelmaa ole. Teini ei varmasti nuku ennen meitä ja vauvalle taas pieni valonkajo käy hyvin yövalona (Me siis nukumme vauvan kanssa olohuoneessa). Oven pelkistetty ulkomuoto on mielettömän kaunis ja olenkin varma ettei yhdeltäkään vieraalta jää huomaamatta nämä ovet. Mikä parasta, nämä ihanuudet valmistetaan Suomessa, varsinainen hyvän mielen ovi siis. 🙂

Vaatehuoneen ovi on Easy effect Aava- kevytlaakaovi, vaatehuoneessa kun ei luonnonvaloa niinkään tarvitse. Ovi on ulkomuodoltaan hyvin samanlainen muiden ovien kanssa joten se sopii porukkaan loistavasti.

Easy effect Aava

Ovien karmeiksi valikoitui valkoinen, tiivistetty oksaton karmi. Tiivisteen ansiosta ovi ei kolahda suljettaessa mikä on lottovoitto nukkuvan vauvan viereltä häipyessä. Kynnys tulee ainoastaan kylpyhuoneen oviaukkoon ja painikkeiksi otin Atlanta 751 – painikkeen simppelin kauniin ulkomuodon vuoksi.

Atlanta 751

Sitten vielä saunanovi. Tähän oveen rakastuin heti kun sen bongasin ekan kerran Jeld-Wenin facebook-sivuilta. Kun näin oven vielä livenä Bauhausissa, olin varma. Tämä ovi on pakko saada. Tuossa vaiheessa ei vielä ollut kämppää ostettu eikä edes haettu saunallista osaketta mutta ovi jäi mieleen kummittelemaan. Kun sitten teimme kaupat kaksiosta ja tajusin että siellä on sauna, ei ollut riemulla rajaa. 😉 Saanen esitellä ihanaakin ihanampi kesäyö- saunanovi.

Kesäyö- saunanovi

Ovi on liukuvärjätty valkoiseksi jolloin alaosa on kirkasta lasia mutta yläosa täysin valkoinen. Tykkään! Vetimeksi otin kuvan mukaisen nuppivetimen ja karmiksi puuvalmiin mäntykarmin.

Siinä ne valinnat sitten olisi, jännityksellä ja innolla odotan miltä ovet näyttävät paikoillaan. Mitäs te olette mieltä, kelpaako näistä ovista kulkea? 🙂

 

Kaupallinen yhteistyö: JELD-WEN. Ovista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

 

Kommentit (0)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.